Skär laxen i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med kräftstjärtarna, dillen och äggulan. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)0,5 burk kräftstjärtar250 g lax, fri från skinn och ben1 äggula3 msk grädde1 msk hackad dillsalt, pepparräkskal från 1 kg räkor2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 tomat0,5 fänkål2 morötter1 palsternacka1 stjälk stjälkselleri2 persiljestjälkar2,5 dl vitt vin0,5 tsk dillfrön2 msk tomatpuré5 vitpepparkornvatten salt3 dl vispgräddeev en skvätt konjak smör + mjöl Börja med fonden. 1 stjälk stjälkselleri
Rör i cremé fraiche och kräftstjärtarna att värmas hastigt och smaka av med vermouth. Använd helst färsk pasta, taglierini eller nudlar, det blir godast 16 havskräftstjärtar eller fler (1 burk med kräftstjärtar). 1 dl stjälkselleri i små tärningar