4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vittvin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Överbakad kräftsoppamed saffran. Tillsätt grädde och vin och låt koka en stund. Är ”ledig” från-mitt borta-från-hemmet-jobbet i dagarna tre men måste såklart jobba med mitt egna MEN enligt nyårsmål ska jag prioritera ledighet, (Få se hur det går)
Slå på vinet, koka upp och slå på vatten och grädde. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Koka upp kräftsoppanmed grädde och smaka av med pepparn. Red eventuellt av soppan med maizenaredning. Fräs hackad lök och morot i smöret och tillsätt sedan skalen, buljongen, tomatpuré, vatten och vin
Smaka av med svartpeppar, salt och ev mer dill och vin. Till förrätt på nyår åt vi en krämig och god kräftsoppa som är superenkel att göra och ger rikligt med smak