Sambalkotletter. Fläskkotletter är ofta billiga liksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
kotlett. Skär fläskköttet i ca 3 cm kuber, lägg i en plastpåse ihop med vitlökspepparen och skaka om. Skala potatis och lök, skär potatis i 3 cm kuber, hacka lök i 3 cm bitar, skär svampen i bitar
sen älskar jag att gnaga på kotletter, revben, kycklingvingar. Kycklinggryta. 24 februari 2015, 16. 57Köpte så fin fryst majskycklingfilé på Willys häromdagen
Fläskkotletter är underskattade. Faktum ingen filé alls utan urbenad kotlettrad. Använder då med fördel en hel kotlettrad med ben så blir det dessutom mer smakrikt och ännu saftigare
Det hela är helt rätt och slätt en kotlettrad där benen har skurits bort från köttet och som på så vis fått ett lite finare namn, smart av handeln eller hur
Det är visserligen en mör, fin liten bit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter
Bestämde mig för att använda ytterfilén (kotlettraden, ryggen, haren. Skulle även kunna gå att skära ut kotletter, men med större risk att få överstekt torrt kött i slutet
Benen ger en mustigare och fylligare smak till köttet och skulle du mot förmodan skära bort benen FÖRE tillagning, ja då får du en utskuren kotlett som i affären saluförs som ytterfile
De små kotletterna behöver bara två till tre minuter per sida. 500 g Lammkotlett eller ytterfilé. Putsa köttet, blanda ihop marinaden och marinera minst två timmar