Kotlett ytterfile recept

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Sambalkotletter. Fläskkotletter är ofta billiga liksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Gräddig fläskgryta - Allt i ett.

Gräddig fläskgryta - Allt i ett.

kotlett. Skär fläskköttet i ca 3 cm kuber, lägg i en plastpåse ihop med vitlökspepparen och skaka om. Skala potatis och lök, skär potatis i 3 cm kuber, hacka lök i 3 cm bitar, skär svampen i bitar
Skinkschnitzel

Skinkschnitzel

Ca 900 g ytterfile/benfrikotlett. Skiva ytterfilén/kotletten i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. ) Ca 900 g ytterfile/benfrikotlett
Rosmarin- och citronstekta lammracks

Rosmarin- och citronstekta lammracks

Låt racksen vila 10 minuter innan de delas mellan revbenen i kotletter. Torka av köttet och krydda med salt och svartpeppar

Kycklinggryta

sen älskar jag att gnaga på kotletter, revben, kycklingvingar. Kycklinggryta. 24 februari 2015, 16. 57Köpte så fin fryst majskycklingfilé på Willys häromdagen
Sillstek

Sillstek

Traditionell stek görs ju på ett helt köttstycke, här använder du istället benfria kotletter (eller ytterfilé som du skär i kotlettstorlek)
UGNSSTEKT BENFRI KOTLETT

UGNSSTEKT BENFRI KOTLETT

Lördag igen och här kommer ett helgtips på en smarrig, saftig benfri kotlettrad som du enkelt fixar. Benfri kotlettrad
Marinad till lamm

Marinad till lamm

Nästa gång grillar vi förmodligen kotletter som vi känner igen. Marinad till lamm1 kg lammkött, stek, ytterfilé eller kotlett Marinad
Fläskkotletter med champinjoner och skysås

Fläskkotletter med champinjoner och skysås

Fläskkotletter är underskattade. Faktum ingen filé alls utan urbenad kotlettrad. Använder då med fördel en hel kotlettrad med ben så blir det dessutom mer smakrikt och ännu saftigare
Bort med benen så har du en filé!

Bort med benen så har du en filé!

Det hela är helt rätt och slätt en kotlettrad där benen har skurits bort från köttet och som på så vis fått ett lite finare namn, smart av handeln eller hur

Vitlöksdoftande fläskfilégryta med ”crushed potatoes” och lite hur ni tänker kring griskött?!

Det är visserligen en mör, fin liten bit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter

Långlagade, möra fläskkotletter i skysås

Benen ger en mustigare och fylligare smak till köttet och skulle du mot förmodan skära bort benen FÖRE tillagning, ja då får du en utskuren kotlett som i affären saluförs som ytterfile

Grillade/stekta lammkotletter och filéer

De små kotletterna behöver bara två till tre minuter per sida. 500 g Lammkotlett eller ytterfilé. Putsa köttet, blanda ihop marinaden och marinera minst två timmar

Kotlettrulle med krämig fyllning.

Skär upp kotletten i ett cirkelformat snitt till en platta. 800 g utskuren kotlettrad/ytterfilé. Skär bort fett om du vill ha köttet magert