Bulgogi är namnet på den här typen av (ursprungligen) biffrätt där slamsor av biff steks med soja, ingefära, vitlök och sesamolja och den äts ofta med ris, eller som här, med salladsblad i en liten munsbit
Det är en koreansk rätt där strimlad biff marineras och steks direkt vid bordet. 500 g utskuren biff eller annat mört kött, 1 morot, ½ zucchini, 2 salladslökar, 200 g nudlar, 3 msk sesamfrön, 3 msk japansk soja, 1 msk farinsocker, 1 msk rapsolja, ca 100 g färska böngroddar, salt. 500 g utskuren biff eller
Bimbibap, en koreansk pyttipanna. Det går att välja på lite olika proteiner till samma pris, men vi kan än så länge bara rekommendera biff eftersom vi inte testade någon annan
”Mitt favoritrecept är dumplings (efter koreansk mandu). Stek små biffar, ta ur pannan och gör en sås på margarin, mjöl, havregrädde, ifraiche, soja och mer rosépeppar
Just nu är det Bibimbap, denna underbara koreanska "pytt-i-panna". Efter att ha groddat ett gäng mungbönor och jagat rätt på riktigt god kimchi (den hemgjorda på koreanska mataffären på Luntmakargatan) satte jag ingång att laga