KOREAN BBQ
iida.johansson
iida.johansson

KOREAN BBQ

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Entrecote, lövbiff, fransyska eller vilket kött ni själva vill ha passar.
  • 1 påse Korean BBQ
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1 gurka
  • 1 burk majs
  • 2 morötter
  • 1 salladshuvud
  • 1 dl ris
  • Sojasås
  • 1 röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1 msk färsk pressad lime

Beskrivning

    1. Börja med att hacka upp köttet i önskade bitar, sedan blandar du Korean BBQ enligt förpackning med vatten samt olja, lägg i köttet där i så det marineras under tiden. Sätt igång risvattnet och låt detta koka enligt förpackning.

    2. Hacka alla grönsaker i önskad storlek, vi gillar när det är tunt skuret. Förbered därefter sojasåsen, genom att tunt hacka chili, riv 1 vitlöksklyfta och 1 msk ingefära och bland ihop det med vätskan, krydda efter smak.

    3. När riset kokat klart så kan du börja steka köttet i en varm panna (häll i en del marinad också), stek så länge du vill, tills köttet har önskad färg, blanda därefter i riset i pannan och stek lite till. Förbered ''salladsskålarna'' lägg i grönsaker varvat med kött/riset och ringla sedan över sojasås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.