Koppärriga kärringens tofu (Ma po doufu)
the.real.cg
the.real.cg

Koppärriga kärringens tofu (Ma po doufu)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ dl douchi (fermenterade svarta bönor)
  • 500 g tofu
  • 1 msk grön sichuanpeppar
  • 1 tsk svart sichuanpeppar
  • 5 cm ingefära
  • 2 vitlökar solo eller 4 klyftor
  • Sjöpung (utesluts för vegan)
  • Szechuansås
  • 2 tsk japansk soja
  • Maizena
  • 2 dl vatten
  • 6 kinesiska vitlöksstjälkar (och/eller salladslök)
  • 4 msk sesamolja
  • ½ dl doubanjiang (sichuanesisk chili- och bönpasta)

Beskrivning

    ?
    Rosta sichuanpeppar
    ⏲️
    Skär tofun i 2-3 cm stora tärningar.
    ⏲️
    Skala och riv ingefäran. Skala och finhacka vitlöken.
    ⏲️
    Blanda ingefäran och vitlöken med Chilibönsås, sojan och sjöpung.
    ⏲️
    Hetta upp oljan i en wok. Woka tofun någon minut. Tillsätt såsblandningen och fräs en halv minut under omrörning.
    ⏲️
    Rör ner szechuansås i woken. tilsätt även vatten och lite maizena. Koka upp så att såsen tjocknar.
    ⏲️
    Mortla sichuanpepparn.
    ⏲️
    Skär salladslöken/purjonvitlöksstjälkar i tunna bitar. Strö över den och chilifrukten/sichuanpepparn
    ?️?️

    Serrvera med ångat ris och ha en handuk att torka pannan nära till hands ?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.