Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
ca 150 gram champinjoner (gärna konserverade då kuddarna inte kokas)1 dl riven ost, gärna parmesan, eller annan smakrik ost1 äggulasvartpeppar, oregano, basilika 1 äggvita Klipp champinjonerna en aning med sax för att de ska bli lättare att hantera och fylla pastan
eller konserveradsvamp. KÖTTFÄRSLIMPA MED SVAMP. eller konserveradsvamp. Blanda svamp efter tillgång och smak och använd till den här festliga färslimpan
Ha i smöret och stek en stund till, tills svampen fått fin färg. 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kokta kikärtor (häll av dem och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används). 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kokta kikärtor (häll av dem och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används)
Ansa svampen och skär i skivor. Wokade grönsaker med nudlar1 liter vatten2 krm salt100 g äggnudlar0,5 paprika100 g färsk eller konserveradsvamp1 vitlöksklyfta5 cm purjoca 1/4 aubergineca 1/4 zucchini2 msk olja1 krm peppar0,5-1 tsk sojaev. 100 g färsk eller konserveradsvamp
Stek löken, svampen och köttfärsen. 155 g konserverade champinjoner. Koka makaronerna nästan klara. Tillsätt den hakade paprikan, tacossåsen och krydda
* Om man som jag föredrar konserverade champinjoner framför färska så vänta med att tillsätta dem till precis på slutet så de bara får värmas upp lite i grytan
Låt svampen rinna av. 1 burk konserveradsvamp, ca 200 g. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserveradsvamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin