11 kruka hackad koriander (valfritt). 1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. färsk hackad koriander – hälften att koka med på slutet, resten till servering/dekoration
Köper min på Hemköp men misstänker Ica's har samma innehåll med annan etikett. fryst KRAV-märkt kolja eller odlad Tiliapa1 msk fisksås1 stort ägg1 handfull färsk koriander grovhackad (halv kruka)1 msk grön currypasta1 vitlöksklyfta, skalad och riven5 cm färsk ingefära, riven1 lime finrivet skal och juice150 gram gröna bönor, tunt finskivade3 salladslökar fint skivade1 msk potatismjölStek i4 msk matoljaServera med1 lime i klyftor1 handfull grovhackad korianderSweet chilisås eller den gode SrirachanTina fisken och kör den i matberedaren i några sekunder, tillsätt alla ingredienser och kör tills allt är blandat. 1 handfull färsk koriander. 1 handfull grovhackad koriander
35 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja eller torsk 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st vitlöksklyfta 1 tsk mald ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk chilipulver 390 g krossade tomater 3 dl kokosmjölk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 2 msk nypressad lime 1,5 msk finhackad koriander Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i
(Var försiktig med fläckar då gurkmeja färgar av sig starkt. Servera gärna tillsammans med bröd som du snabbt steker i het panna, rikligt med olivolja och två pressade klyftor vitlök