Kolja med creme fraiche recept

Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Tillsätt crème fraiche, hackad dill samt citronsaft och låt puttra någon minut. Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill
Kolja i äpple- och currycrème

Kolja i äpple- och currycrème

Riv äpplet och blanda med lök, crème fraiche och curry. Smaka av med salt och peppar. Servera det till koljan, crèmen och riset
Kolja med spenat och pocherat ägg

Kolja med spenat och pocherat ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram babyspenat 0 st salt 1 nypa(or) muskotnöt, malen 75 gram koljafiléer 2,5 dl mellanmjölk 1 st ägg 1 msk crème fraiche , lätt 0,5 st salladslök(ar) , finhackad 1 skvätt citron(er) 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Blanda ned tomatkonserv, tomatpuré och crème fraiche. Koljamed fänkål i krämig tomatsås. Kolja är, som ni nog vet vid det här laget, en av mina absoluta favoriter bland fiskar
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

filé av kolja, torsk eller sej. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill och servera direkt
Fisk under krämigt täcke

Fisk under krämigt täcke

Smaka av med salt och vitpeppar. Den innehåller visserligen (den enligt mig dyra) créme fraiche ersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Senpasgratinerad fisk3-4 portioner400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)2 dl lätt crème fraiche1 dl riven lagrad ost2 msk dijonsenap1 tsk salt1 krm vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
Fiskgryta med kallrökt lax

Fiskgryta med kallrökt lax

Servera grytan med dill och en klick crème fraiche. Tillsätt filébitarna till grytan och toppa med laxen
En ovanligt vanlig fiskrätt

En ovanligt vanlig fiskrätt

Många älskar fiskgratäng, men denna varsamt sjudna kolja, i en vitvins- och citrongräddsås med både dill, gräslök och räkor, är till och med godare än fiskgratäng