När sockerblandningen antagit mörk bärnstensfärg är det dags att ta kastrullen av värmen. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta. 400 g strösocker
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Kolasås är något av det ljuvligaste jag vet. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker
Låt grädde, sirap och socker röras samman i en kastrull. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. och småputtra, sen ner med vaniljsockret och puttra samt vispa
Utgick från receptet till pärlans kolor, och gjorde en kolasås istället. 250g Socker. Koka upp socker och glykos till 170 grader och blanda därefter ner det i gräddblandningen. 250g Socker
Antingen så karamelliserar man sockret och tillsätter sedan smör och grädde, eller så kokar man ihop socker, grädde och smör tillsammans redan från början
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Vaniljglas med hemmagjord kolasås. Rör i vaniljsocker. Alltså, det här var den godaste kolasåsen jag någonsin ätit