D. å. v. a. r. d. e. t. n. f. g. i. ,. j. k. l. ä. s. V. c. o. y. u. h. p. A. ö. m. S. b. I. H. E. M. 1. 5. 0. 4. ½. F. 3. 2. G. N. T. K. P. 7. B. L. ) D. d l
När botten svalnat fyll med blandade salta nötter och valnötter och toppa med kolasåsen. Jag har aldrig tidigare tyckt att kardemumma är någon höjdare men när jag upptäckte hur den gifte sig med sötman från kolasåsen blev jag såld
Här ska ni få receptet på en nöt-kola-paj med lingom jag provbakade i helgen. Här hemma fick den godkänt av alla testsmakare och kommer troligen finnas med i sortimentet på cafeet
I sig ser den ganska god ut, liknar kanske mer än kolapaj än en med äpplen. Det här recepet är både glutenfri, naturligt sötat med dadlar och dessutom toppat medvalnötter vilket gör den till ett perfekt mellis
Kolapajmedvalnötter. lagom kladdig i mitten med smak av valnötter och choklad. Täck formen med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den i kylen några timmar
Jag valde att garnera medvalnötter,. Då tänkta jag passa på att göra en variant av Leials kolapaj. Så himla god men riktigt mäktig så det till och med blev ett par bitar över till snickarna som kom dagen efter
TIllsätt och blanda slutligen i de hackade valnötterna. För bästa resultat rekommenderar författaren att smeten kokas i en traktörpanna med stor yta på stor spisplatta, snarare än i hög kastrull
t ex hasselnötter, valnötter, pinje. Blanda samman mjölet med socker och vaniljsocker. Sikta eventuellt över lite florsocker och servera med kiwifrukt, hallon, vispad grädde eller vaniljglass