En väldigt god variant av koktamusslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
Det här är en variant av musslor som med en kryddig tomatsåsmed chili och rökt paprika. Jag gjorde dom medhjärtmusslor men man kan också göra använda vanliga blåmusslor
Körsbärstomater. En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. När musslorna öppnat sig så plockar du upp dem och låter dem vila, spara kokspadet
Skaka om grytan med locket på, då och då, under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera först att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna, om du knackar på dem