Skala och riv moröttera. Servera laxen med kokt potatis och curryslaw. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta
Stekt lax, kokt potatis, grön sparris och massor av rårivna morötter och gurka. Laxen stektes i smör och kryddades med flingsalt och till stekt fisk är kokt potatis oslagbart om man frågar mig
Bred över laxen och lägg ner morötter runt om. Servera med kokt potatis, sallad och en god sås. Annars har Märta som vanligt gjort allt från att bestämma, handla, lägga ordning, förbereda och skjutsa in laxen i ugnen
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. 4 bitar portionslax a 125 gram. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten
Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag. 2 hårdkokta äggSkarpsås. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 600 g laxfilé av mittbit utan skinn
Servera tex med kokt broccoli. Har sått morötter tex, rensat lite i rabatterna och så har vi även gjort vårt svåra val av färg och tapeter till det nya huset
Stäng av värmen och låt stå en stund tills laxen är kokt. Hacka lök, potatis och morötter. Men för er som är friska och orkar kila iväg till affären för att handla lite färska räkor och lax, har jag ett dundergott recept
Rensa och skala morötter samt dela och skölj löken i grova bitar. Servera den inkoktalaxen med kokta morotsbitar, potatis och kokt lök samt skarpsås och inlagd gurka
Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. 600 g laxfilé. 200 g små morötter. 300 g kokt potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 200 g små morötter 250 g färsk sparris 150 g sockerärter 100 g rädisor 300 g kokt potatis 1 citron 1 kruka färsk dill 60 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt flingsalt
Lägg den råa äggulan och det kokta ägget i en bunke tillsammans med senap. När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på