Ta eventuellt ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 4 skiva kavring. 100 g skalade räkor 1 st ägg kokt 0. 5 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 tsk pressad citron salt och peppar 4 skiva kavring gärna rund Garnering
Ta eventuellt ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 4 skiva kavring. 100 g skalade räkor 1 st ägg kokt 0. 5 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 tsk pressad citron salt och peppar 4 skiva kavring gärna rund Garnering
Riv kokt ägg och kokt potatis. 300 g kavring. 12 ägg, hårdkokta och skalade. 1100 g kokt potatis. 1Botten300 g kavring 100 g smör, smält. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul
Vill man så kan man dessutom blanda kokt, tärnad kall potatis i sin gubbaröra men tänk då på att den mättar lite extra så du inte lägger på alldeles för mycket på mackan
Jag har även i lite crème fraîche för extra krämighet, som du förstår så är gubbröra är något som kan varieras väldigt mycket, vissa väljer även att göra den matigare genom att tillsätta kall kokt potatis
Kokt potatis. Kavring. Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen