En kokt skinka. Jag var sugen på att prova vildsvinsskinka i år istället för vanlig julskinka. Jag använde torkad färsk rosmarin, torkad och färsk timjan, pomeranskal, enbär, kanelstång, muskotblomma, kryddnejlika, turkisk chili och lagerblad
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och chili. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). 1 krm mald chili. Låt puttra under lock och omrörning och avsmakning ca 3-4 timmar så den är genom mjuk nästan överkokt. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). 1 krm mald chili
Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Ingredienser12 skivor julskinka3 msk sherry3 dl grädde4 msk ketchupCurry, ca 2 tskRis, parboiled eller råris (går också bra med cous cous)Gör så här. Ingredienser 4 pers400 gram lövbiff1 lök4 dl rödkål2 msk soja2 msk sherry2 msk honung1 chili1 vitlökcashewnöttersolrosoljaGör så här. * Skär lövbiff i tunna strimlor* Skär lök, chili och vitlök i smala strimlor* Hetta upp en wokpanna, häll i oljan* När väldigt hett, häll i lövbiff och woka tills köttet har en stekyta* Häll därefter i chili, lök och vitlök, woka en stund till* Sist i med rödkålen och låt den få stekyta* Smaka av med sherry, honung och soja (smaka av och anpassa smaken)* Salta och peppra, servera med ris7. Ingredienser, 4 persca 20 köttbullar1 burk hela tomater eller färska tomater, ca 6 st1 msk tomatpuré1 lök1 vitlöksklyfta1 chili (för vuxna)1 dl vinpersilja, basilika, timjan, oregano, mejram, riven muskotnöt och svartpepparOlivolja och smör1 msk sockerGör så här. * Fräs lök (och chili) på låg värme i olivolja till den är mjuk* Häll i vin, tomater alternativt skålla de färska, skär i tärningar och låt rinna av i sil* Häll i tomatpuré och koka på låg värme i en halvtimme minst* I slutet, häll i alla kryddor och smaka av efter lämplig smak* Smaka av med socker samt koka köttbullarna i såsen i cirka 10 minuterServera med spaghetti och parmesan8. 1 chili. 1 chili (för vuxna)
Sen va det även Julmust, pepparkakor, koktjulskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha
Lägg ned julskinkan och häll över öl, äppleskivor, nejlikor, chili och vatten så det täcker. 1 mindre ekologisk rimmad julskinka (ca 1-2 kg) eller 1 kg fläskkarré. 2 torkade röda chilis eller 1 färsk röd chili
Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Ingredienser12 skivor julskinka3 msk sherry3 dl grädde4 msk ketchupCurry, ca 2 tskRis, parboiled eller råris (går också bra med cous cous)Gör så här. Ingredienser 4 pers400 gram lövbiff1 lök4 dl rödkål2 msk soja2 msk sherry2 msk honung1 chili1 vitlökcashewnöttersolrosoljaGör så här. * Skär lövbiff i tunna strimlor* Skär lök, chili och vitlök i smala strimlor* Hetta upp en wokpanna, häll i oljan* När väldigt hett, häll i lövbiff och woka tills köttet har en stekyta* Häll därefter i chili, lök och vitlök, woka en stund till* Sist i med rödkålen och låt den få stekyta* Smaka av med sherry, honung och soja (smaka av och anpassa smaken)* Salta och peppra, servera med ris7. Ingredienser, 4 persca 20 köttbullar1 burk hela tomater eller färska tomater, ca 6 st1 msk tomatpuré1 lök1 vitlöksklyfta1 chili (för vuxna)1 dl vinpersilja, basilika, timjan, oregano, mejram, riven muskotnöt och svartpepparOlivolja och smör1 msk sockerGör så här. * Fräs lök (och chili) på låg värme i olivolja till den är mjuk* Häll i vin, tomater alternativt skålla de färska, skär i tärningar och låt rinna av i sil* Häll i tomatpuré och koka på låg värme i en halvtimme minst* I slutet, häll i alla kryddor och smaka av efter lämplig smak* Smaka av med socker samt koka köttbullarna i såsen i cirka 10 minuterServera med spaghetti och parmesan8. 1 chili. 1 chili (för vuxna)
Lägg den färdigkokta makaronerna i en ugnsfastform. Ner med kött och chili och stek runt i nån minut. 4 portioner färdigkokta makaroner250 g skinka (julskinka, kokt skinka, kassler, korv eller kyckling)6 körsbärstomater eller 2 små vanliga2 scharlottenlökar1 röd chilifrukt1 dl creme fraiche (paprika chili smak)1 msk ketchup3 dl matlagningsgrädde2 msk tomatpuré 1 msk maizena2 dl riven ostsvartpeppar, saltHacka löken, tomaten, chilin. 4 portioner färdigkokta makaroner. 1 röd chilifrukt