Kokt dillkött recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Rör sist i den finhackade dillen och servera med kokt potatis (gärna pressad), sallad och en kall öl
Dillkött med kokt potatis

Dillkött med kokt potatis

Servera med nykokt potatis. Skär kalvbogen i 5 x 5 cm stora bitar. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Servera ihop med kokt potatis. Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar
Kokt kyckling i dillsås

Kokt kyckling i dillsås

Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Dillkött

Dillkött

Servera med tomat- och bönsallad och kokt eller pressad potatis. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
LCHF Dillkött!

LCHF Dillkött!

Jag har inte varit så stor fan av dillkött, förrän jag gjorde. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken. Att göra dillkött till 22 personer är inte det enklaste men snart i mål. Servera med kokt broccoli eller blomkålsris (se sida 159) och
Dillkött med kyckling

Dillkött med kyckling

Servera med kokt potatis. kokt potatis. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Servera ihop med kokt potatis. Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Dillkött à la Per Morberg
Dillkött

Dillkött

Servera med kokt potatis och gröna ärtor. Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Dillkött på kyckling

Dillkött på kyckling

Servera med kokt potatis och kokta ärtor och sallad. Skär kycklingfilén i bitar. Slanta morötterna. Koka upp vatten med kycklingfonden
Dillkött

Dillkött

Servera med kokt potatis. Ett recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker. Supergott. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Dillkött med kyckling

Dillkött med kyckling

Servera med kokt potatis. kokt potatis. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

Kokt potatis och gröna bönor passar bra till. Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Servera med kokt potatis. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. dillkött,. Dillkött på kalv
Dillkött II

Dillkött II

Servera med kokt potatis och haricots verts. Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
Dillkött

Dillkött

Servera med kokt potatis. Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Koka upp vatten och salt eller buljong i en annan kastrull