Koka fisk recept

Koka fisk i ugn

Koka fisk i ugn

Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Vid så här låg temperatur bevarar fisken sin saftighet och behöver inte täckas över
Koka fisk

Koka fisk

Fisk kan kokas i vatten, buljong eller vin. Koka vätskan. Oavsett vad du väljer – se till att vätskan bara nätt och jämnt täcker fisken
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Krispig fisk med kall sås och potatis

Krispig fisk med kall sås och potatis

När potatisarna börjar koka, sätt in fisken. kall sås till fisk, se recept nedan. När fisken är klar och potatisen kokt, servera
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Koka 2 min. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

Koka såsen. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Fisk i dill- och äggsås

Fisk i dill- och äggsås

Låt koka upp. fisk i äggsås. Känner man sig osäker på bottenredningar så går det givetvis lika bra att toppreda istället, tänk bara på att koka såsen länge nog så att mjölsmaken försvinner då
Kräftgratinerad fisk

Kräftgratinerad fisk

Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna. fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fisk. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter
Fisk i gräddig purjolöksås

Fisk i gräddig purjolöksås

Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Koka ett par minuter. Tina fisken om den är fryst. 1 1/2 fiskbuljongtärning. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. 1 1/2 fiskbuljongtärning
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Koka i lättsaltat vatten, så att de fortfarande har spänst kvar, al dente som man brukar säga när det är en liten hård kärna i mitten