Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Lägg också i lagerblad och tillsätt vin, fond och vatten. Hos Bagaren ochKocken finns det verkligen någonting för alla, oavsett om man är hemmakock eller arbetar professionellt på restaurang
En nackdel är dock att man kommer långt bort från utbudet av vinprovningarochvinmiddagar. Österlen är verkligen ett paradis och epitetet ”Sveriges Toscana” är inte helt långsökt
Om det är icke smaksatta bitar som tonfisk eller lax, då kan du be kocken pensla på lite soja och prova med en fatlagrad Chardonnay från Bourgogne eller Spätburgunder/Pinot Noir från Tyskland, Österrike eller Sydafrika, så får du en härlig smakupplevlese
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Årets Kock brukar sedan några år tillbaka få smaksätta en egen crème fraiche. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinägeroch svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Idén till dagens rätt ska tillskrivas förra ”årets kock” Thomas Sjögren. Jag tänker mig en rätt och ett vin som kanske inte säger så mycket när de serveras allena
Eller rättare sagt, mig och mina kockskills Den person som röstar på och sedan delar min tävlingsbild med den bästa motivationen till varför man borde rösta vego vinner en trerätters middag för sig själv och tre av sina vänner med mig som kock
Mycket, mycket gott och superenkelt att kocka till. Men det vita vinet från Hatten är faktiskt däremot helt ok, det drack vi några gånger och det svalkade gott
För någon helg sedan var vi så sugna på lammstek, det kändes som det var en smärre evighet sen vi åt det sist, så en lammstek handlades hem ochkockades till