Detta gör att smuldegen flyter ihop och blir ”knäckig” när den gräddas. Smuldeg. Grädda i ca 30-40 minuter i mitten av ugnen beroende på fastheten i äpplena, eller tills äpplena känns mjuka och smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Smuldegen kan ha fått bra färg innan äpplena är klara så du kan behöva täcka pajen med folie de sista 10 minuterna 4-5 st Äppel, fast, syrlig
Fyll pajformen och täck med smuldegsmassan. Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg). Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat "bubbla"
Mjuka päron med en doft av ingefära, toppad med en knäckigsmuldeg. Receptet nedan gäller päron, men smuldegen funkar lika bra till alla sorters bär och frukter
Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. knäckig äppelpaj med kokos och kanel -. Strö över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg
Blanda smuldegen och täck pajen med smulorna. Knäckig pajdeg. Valnötssmuldeg. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke
Den här pajen är täckt med ganska mycket smuldeg, eftersom. Hej på er. Vem älskar inte rabarber. Dessa spröda rosaröda stjälkar, plockade direkt i rabatten,
Pudra över kanel och täck med smuldegen. Sirap i degen gör pajen knäckig och knaprig. För att göra pajen lite extra knäckig så hällde jag i lite sirap också
Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. Den ska vara grynig och smulig (smuldeg). Har du kallt smör så skiva det tunt eller hacka det i bitar så går det lättare att blanda ihop smuldegen