Knäckig smuldeg recept

Äppelpaj med knäckig smuldeg | Mitt kök

Äppelpaj med knäckig smuldeg | Mitt kök

Detta gör att smuldegen flyter ihop och blir ”knäckig” när den gräddas. Smuldeg. Grädda i ca 30-40 minuter i mitten av ugnen beroende på fastheten i äpplena, eller tills äpplena känns mjuka och smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Smuldegen kan ha fått bra färg innan äpplena är klara så du kan behöva täcka pajen med folie de sista 10 minuterna 4-5 st Äppel, fast, syrlig
Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

Fyll pajformen och täck med smuldegsmassan. Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg). Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat "bubbla"
Päronpaj med knäckig smuldeg

Päronpaj med knäckig smuldeg

Mjuka päron med en doft av ingefära, toppad med en knäckigsmuldeg. Receptet nedan gäller päron, men smuldegen funkar lika bra till alla sorters bär och frukter
Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj

Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Äppelpaj "Knäckig med kanel"

Äppelpaj "Knäckig med kanel"

Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Knäckig äppelpaj med havre & kokos

Knäckig äppelpaj med havre & kokos

Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. knäckig äppelpaj med kokos och kanel -. Strö över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg
Knäckig Rabarbersmulpaj

Knäckig Rabarbersmulpaj

Helt klart en smuldeg jag kommer göra igen och igen. Smuldeg. Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Eller, jag skulle vilja påstå att detta knäcköverdrag passar bättre till äppelpaj än vad vanlig smuldeg gör
Knäckig vinbärspaj med valnötter

Knäckig vinbärspaj med valnötter

Blanda smuldegen och täck pajen med smulorna. Knäckig pajdeg. Valnötssmuldeg. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke
Knäckig äppelpaj med kokos

Knäckig äppelpaj med kokos

Varför inte baka en äppelpaj med ett knäckigtsmuldegstäcke smaksatt med kokos. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke
Knäckig smuläppelpaj

Knäckig smuläppelpaj

Smuldeg. Jag blev lockad en kväll att baka detta på Facebook. Jag följer Tidningen Hembakat där och de suktade mig med detta recept
Knäckig hallonpaj

Knäckig hallonpaj

Smuldegen blir lite "knäckig" och karamellaktig då jag använder fibersirap gold (bra substuitut för "vanlig" sirap, men utan allt socker)
Knäckig smulpaj med rabarber och kokos

Knäckig smulpaj med rabarber och kokos

Den här pajen är täckt med ganska mycket smuldeg, eftersom. Hej på er. Vem älskar inte rabarber. Dessa spröda rosaröda stjälkar, plockade direkt i rabatten,
Knäckig hallon- och äppelpaj

Knäckig hallon- och äppelpaj

Pudra över kanel och täck med smuldegen. Sirap i degen gör pajen knäckig och knaprig. För att göra pajen lite extra knäckig så hällde jag i lite sirap också
Farmors knäckiga äppelpaj med kokos

Farmors knäckiga äppelpaj med kokos

Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. Den ska vara grynig och smulig (smuldeg). Har du kallt smör så skiva det tunt eller hacka det i bitar så går det lättare att blanda ihop smuldegen
Knäckig rabarberpaj.

Knäckig rabarberpaj.

Arbeta ihop till en smuldeg och tryck ut den i botten på en ugnsfastform. Knäckig topping. Knäckig topping