Dagens recept, knäckebrödmedfänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. Can't buy me love sjunker Beatles och jag kan ju inte annat än sjunga med
Nagga med en gaffel. Stöt fänkålen grovt. Pensla med lite vatten och strö över finhackad rosmarin. Blanda ner fänkål, salt och det mesta av mjölet i vätskan
Stick ut hål i mitten med till exempel en plastkork eller annat runt mindre föremål. 5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna. Väg upp 30 grams bullar och kavla på ett mjölat bord (rågmjöl) ut till rundlar med en kruskavel
Ett knäckebrödmed en massa goda och nyttiga frön. Knaprigt och gott, passar till de flesta tillfällen, både som mellis med gott pålägg eller till en buffé
Julkryddat knäckebröd. Smeta ut på ett bakplåtspapper med en stekspade. Julkryddat knäckebröd. Du kan även byta ut kryddnejlika mot 1/2 tsk stött anis och 1/2 tsk stött fänkål. Du kan även byta ut kryddnejlika mot 1/2 tsk stött anis och 1/2 tsk stött fänkål
Rör ihop alla ingredienser och avsluta med att blanda ner det kokande vattnet. Detta måste vara det enklaste receptet på knäckebröd som jag hittat, det är kanske inget knäckebröd för frukosten, men passar utmärkt till kvällens soppa eller en ostbricka
Fröknäcken i all ära men ibland kan det vara gott med ett knäckebröd som inte är så mastigt och som har en konsistens som liknar mer ett vanligt knäckebröd