Kladdkaka med Hallon
leon.granlund
leon.granlund

Kladdkaka med Hallon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 dl färska eller frysta, tinade hallon
  • 0,5 dl kokosflingor att bröa formen med

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
    Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
    Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
    Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
    Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
    Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
    Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.