Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken. 3 vitlöksklyftor. 1½-2 msk kinesisk soja. 3 vitlöksklyftor 1 köttbuljongtärning 1½-2 msk kinesisk soja
Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 3 vitlöksklyftor (skivas)
En lättlagad rätt med biff och broccoli inspirerat från det kinesiska köket. 3 msk japansk eller kinesisk soja. 3-4 st vitlöksklyftor, finhackade. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs broccolin 1 minut, vänd i finhackad vitlök och fräs lite till. 3 msk japansk eller kinesisk soja. 3-4 st vitlöksklyftor, finhackade
Blanda ihop honung, soja, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och risvinäger. Blanda i så fall honung, soja, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och risvinägern med den strimlade kycklingen och låt stå att marineras över natten
Hetta upp matolja i en wok eller stekpanna och lägg i vitlök, chiliflakes och ingefära. Denna helgen provade jag en ny rätt med kinesisk touch som blev fantastiskt god, nämligen krispig apelsinkyckling