Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple
kinakål spetskålsblad (se ovan). Skär en tunn avlång skiva, krydda med flingsalt och pensla med olivolja och karamellisera sedan terrinen med gasolbrännare
Salladen bestod av kokta glasnudlar och snabbt förvälld kinakål, blandat med en dressing på 4 msk mango chutney, 6 msk risvinäger, 2 tsk sesamolja, 4 krm sambal oelek, 1 dl olivolja, 4 msk rostade sesamfrön, fem hackade salladslökar, en hackad och urkärnad röd chilifrukt samt två pressade vitlöksklyftor. Äppelavokadosalladen gjorde jag på 3 tunt skivade avocados, 3 tunt skivade äpplen, 3 tunt skivade schalottenlökar och ett par msk curryolja (olivolja som fått stå och dra med curry i ett antal timmar). 1 dl olivolja
Häll över olivoljan och blanda runt ordentligt. Recept. kraffs87. ons, 2013-07-10 13. 07. 50min. (2). 1. Sätt ugnen på 200 grader, blanda ihop marinaden
Även kinakålen som färsk, grönare och yvigare än vad den brukar är riktigt god. En enkel lunch får man alltså av en palsternacka, några blad kinakål och en deciliter kokta kikärter (som naturligtvis redan finns portionerade i frysen)
Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme
500-600 g kinakål. ½ -1 dl olivolja. Skölj och strimla vitkålen. Riv osten och blanda ner den i kålen. Blanda olja, vitlök och citronpeppar och häll den över salladen