300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5dl strimlad kinakål
Eller välj strimlad kinakål eller finskuren vitkål i stället för grönsaker. DAGENS RECEPT 14-10-16GRÖNSAKS- OCH KORVSALLADGrönsaker och korv i en härlig blandning med gurka och äpple har vi valt i denna matiga sallad, som är mycket lättlagad
Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta med kinakål (sk salladskål). Pak choi är en ny aktör i vårt kök som vi har provat lite den senaste tiden, den gör sig riktigt bra i varma sallader som denna vi bjuder på idag
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Resultatet blev små tunnbrödskorgar fyllda med kinakål, tunt skivad hjortsadel (eller oxfilé) smaksatt med hoisinsås och toppad med olika syrade grönsaker
4 dl kinakål, strimlad. 4 dl kinakål, strimlad. Hej vänner. Har helgen varit bra. Vi har haft några mysiga dagar på landet i Bergslagen så därför har det varit lite tyst här inne
Pad Himmapan3–4 port300 gr bidd, strimlad lövbiff1 msk matolja1 gul lök, klyftad1 morot, strimlad1 paket (ca 200 g) grön sparris, tinad eller 1 bunt färsk1 påse Oyster & Garlic Wok sauce1 dl cashewnötter, hackade TILLAGNINGBryn den strimlade biffen på hög värme i olja. 1 paket Glass Noodles1 msk Chili & Garlic Sauce Sriracha7 dl kinakål, fint strimlad1 st rödlök, skivad100 g champinjoner, skivade2 st tomater, strimlade1/2 kruka Koriander1/2 kruka Santa Maria Vattenkrasse, färsk1/2 lime, saften1/2 tsk salt TILLAGNINGStek köttfärsen och krydda med tunt skivad Lemongrass, Sriracha sauce och Fish sauce
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple