Kina svamp recept

Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Häll i lite ny olja och woka purjolöken, löken, svampen och bambuskotten. Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

När vi ändå är inne på de asiatiska butikerna i Malmö så vill jag tipsa om Kina Center Livs som har två olika helt veganska dumplings i storpack
Vårrullar

Vårrullar

För några år sedan så hade vi gårdsfest där vi bor och en av våra dåvarande grannar kom från Kina. Så här ser svampen ut som är supergod och som jag inte tycker du ska hoppa över
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

I Kina hjälps familjemedlemmar åt när de lagar gyoza, det blir ett trevligt sätt att umgås på före maten
Syrensaft och Citronsyra

Syrensaft och Citronsyra

Produktionen av citronsyra sker i stora fabriker, varav en stor del ligger i Kina. Till denna lösning sätts svampar av svartmögel, Aspergillus niger, som när de "äter" av sockret producerar bland annat citronsyra
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Den importerades då från Kina och Japan där den traditionsenligt odlas. Pak choy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök och svamp, eller stuvas
Kom igen med Kombucha!

Kom igen med Kombucha!

Historien om Kombucha tar oss till Japan, Kina och Ryssland. Svampen av stärkelse kallas scoby. Redan under Tsin-dynastin i Kina kallades den för "Livets Te"läser jag på flera ställen
Tre nyanser av lila

Tre nyanser av lila

I Kina har sädesslaget i flera århundraden gått under namnet ”det förbjudna riset” eftersom endast adeln hade tillgång till det
Syrensaft och Citronsyra

Syrensaft och Citronsyra

Produktionen av citronsyra sker i stora fabriker, varav en stor del ligger i Kina. Till denna lösning sätts svampar av svartmögel, Aspergillus niger, som när de "äter" av sockret producerar bland annat citronsyra
Ångkokta vetebullar med fyllning

Ångkokta vetebullar med fyllning

Bullarna är vanligt förekommande i Kina samt Vietnam. Finhacka sedan svampen och blanda med alla ingredienser till fyllningen
Yum Cha Steg 1- degen

Yum Cha Steg 1- degen

Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dim sums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det

Maken fyndar på loppis

Vi åkte till den nya Kina affären och köpte sushi tillbehör. Vi hade då potatisrester i lådan med men dom blir så svampiga så nu är det bara kött och korv i lådan
Varför vegan?

Varför vegan?

Det spelar, vid högsta grad, roll vad ett litet land om Sverige konsumerar, då vi konsumerar i så stora mängder, till skillnad från fattigare länder eller ett så stort land som Kina då de har andra vanor