1300 g rotselleri. 1400 g kikärtor. 11 st rödlök 2 st stora vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 tsk kajennpeppar 1 msk chiliflakes 1 tsk spiskummin 1 st hel kanelstång 500 g nötfärs 300 g rotselleri 6 st morötter 400 g hela skalade tomater 250 g körsbärstomater 400 g kikärtor 400 g röda kidneybönor salt och peppar Servera med tunnbrödSkala lök och vitlök, hacka dem fint. 1Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. 1Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem
Blötlägg kikärtor och linser efter anvisningar på paketen. Häll i de blötlagda kikärtorna. Men håll ner mängden kikärtor om du inte är bön-och-ärt-fanatiker
Skölj och lägg i kikärtorna och kidneybönorna och de krossade tomaterna. Skala och finhacka lök, vitlök, morötter och selleri – oroa dig inte för tekniken, bara hacka tills det är små bitar
en burk kikärtor, avrunna och sköljda. Lägg i tomater, potatis, kikärtor och grönsaksbuljongen. 2 selleristjälkar, skurna i 1/2 cm tjocka bitar. Lägg i vitlök, rödlök, morötter, selleri, squash, purjolok, oregano och lagerbladet och koka försiktigt i 15 minuter. 2 selleristjälkar
Till lunch har det blivit en liten burk MSC märkt tonfisk i vatten, en tesked majo, örtsalt och peppar, och antingen kikärtor eller avokado och ett eller två superknäckebröd
När pastan fortfarande har någon minut kvar, tillsätt kikärtor/vita bönor (om du valt grönkål istället för tomat tillsätt den nu) och låt pastan koka klart