Den bestod av salladsblad, körsbärstomarer, getost, valnötter och rostade kikärtor. Kikärtorna blev också ett super gott snacks som du enkelt gör genom att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort vätskan från de blötlagda kikärtorna (140 g med vatten) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Allergier - Broccolisoppan blir faktiskt god även om man utesluter mjölkprodukter helt eftersom kikärtorna ger den konsistens, men man kan också använda havrebaserad matlagningsgrädde
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken grovt. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, salt och 2 msk olja
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken grovt. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, salt och 2 msk olja
Jag hade i resterna av mandelpulpan, rödbetor, morot & kikärtor i. Getost är lika gott. morot/rödbetor mot andra rotfrukter, kikärtor mot bönor, mandel mot andra nötter
Mixa sedan kikärtorna till en smet. Biffarna gjorde vi tillsammans medans getoströran gjorde han helt på egen hand med lite direktiv från mig och alltsammans blev helt klart över förväntan
3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Jag har valt att smula lite getost över men den kan såklart uteslutas eller ersättas med t. lite getost (chèvre) att smula över eller hackade valnötter/rostade solrosfrönblad av färsk timjan att dekorera med
Fyllda filodegsformar med quinoa, kikärter, spenat och kronärtsskocka12 st1 paket filodeg100 g kokt röd quinoa100 g kokta kikärterchiligrydda2 bananschalottenlökar150 g färsk bladspenat2-3 vitlöksklyftorolivoljaflingsaltsvartpepparev kronärtsskockshjärtan1 näve cashewnötterriven lagrad getost (svart homage)Tina filodegen enligt paketet och rulla sedan ut arken