Nu är Viktor och spelar fotboll och jag sitter och fixar en 5kamp till vår valborgsgrillfest samtidigt som jag sitter och äter en av mina favorit mellisar, keso med stekta äpplen med kanel
Förra VAB-omgången (det har varit många nu…), bakade vi kesomuffins med äpple. Jag har provat ett gäng olika variationer på det här receptet på kesomuffins
x Hembakat bröd med keso, kokt ägg och örtsalt. Jag fick några smoothietips igår, bland annat denna äpple/kanel smoothie fick jag inspiration till att göra
Han äter ofta en Keso-frutti med bär eller hemkokt lingonsylt sötad med äpple till kvällsmat. Fick möjlighet att prova Keso, så idag gör jag ett undantag
Hej Testar Viktväktarnas mat så idag har jag bakat deras Kesobullar. Blanda i keso, salt och socker. Kesobullar 20 st3 tsk kanel1 äpple1 dl socker1/2 tsk salt50 g jäst6 dl vetemjöl200 g keso 2 1/2 dl lättmjölkSmula jästen i en bunke, rör ut i den ljumna mjölken. Kesobullar 20 st. 1 äpple
Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i keson tills degen håller ihop. Hacka purjolöken, paprikan och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns
De blir kanske inte lika krispiga och frasiga som vanliga våflor men de är supergoda, framförallt tillsammans med lite frukt eller bär samt proteinfluff eller keso/kesella
Servera med keso, lingonsylt och morötter. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. keso. Lägg kassler och äpple i en smord ugnsfast form, 15x20 cm. 5 st äpple