Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
Pias kokbok
Pias kokbok

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • Vitlöksfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • Grönsaker
  • 2 tomater
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • Kebab
  • 1 rödlök
  • 600 g kebabstrimlor
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten

Beskrivning

    En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.
    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    Vitlöksfil: Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
    Grönsaker: Skär tomaterna i klyftor och bryt salladen i bitar.
    Kebab: Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och kött i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt det bli varmt.
    Servera kebabköttet med ris, vitlöksfil, tomat och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.