Till grytan serverades pasta och en sallad. Häll i grädden, mjölken och tillsätt osten i bitar. Kvällens middag blev en lättlagad kasslergryta med smak av mild ädelost
Servera pastan nykokt med sås och kokt broccoli. 200 g pasta. 12 dl mjölk. 1200 g pasta färsk t ex tagliatelle Ost- och skinksås. 1 st purjolök dm 100 g skinka eller kassler 1 msk matfett 1. 5 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde 1 dl ost riven lagrad salt peppar Servera med. Späd med mjölk och grädde och låt sjuda i 5 minuter under omrörning. 1Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Pudra över mjöl och arbeta in det, häll på mjölk - lite i taget efter hand som det tjocknar. Pasta med ost-& skinksås5-6 port2 pkt färsk fettucini500-600 g kassler1 purjolök1 vitlöksklyfta4 msk vetemjöl1 liter mjölk1,5 dl riven parmesanost2 dl riven prästostSkär kasslern i tunna strimlor och stek den i lite smör i en stekgryta
Kassler, skinka & bacon. Häll över matlagningsgrädde och mjölk, och smula ner buljongträningen. Här hemma är pasta en riktig favorit, för alla i familjen, inklusive mig själv
Skär skinka eller kassler i små tärningar. Häll mjölken i en kastrull och vispa ut mjölet i mjölken. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag
2 portioner pasta ev. 12,5 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1-3 msk grädde eller smör 140-200 g bacontärningar eller kassler eller rökt skinka i tärningar 0,5 tsk salt 0,5 krm malen vitpeppar ev