Salt, peppar, salvia och oregano (eller valfria örter). Jag blev så himla sugen på kasslergratäng häromdagen så igår när jag var och handlade var jag tvungen att slå till
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Rör ner den och riven ost. Tärna kasslern. 300 g kassler. 1½ tsk torkad oregano. 150 g riven lagrad ost. 300 g kassler. 1½ tsk torkad oregano. 150 g riven lagrad ost
Blanda mjölk och ägg i en liten skål, lägg ner osten och rör om noga. Under tiden som skalet kallnar kan du hacka kassler (jag tog bort kanterna men det är en smaksak) och strö det i botten av pajen
Strö över riven parmesan ost jämnt över hela formen. Ta fram en ugnsäker form, lägg i kyckling bitarna, skär kasslern i tärning bitar och lägg i formen, haka sedan tomaterna och paprikan i lika stora bitar och lägg i formen
Passar särskilt bra att servera till kyckling, rökt eller stekt fisk, till kassler eller skinka. Krydda då ev såsen med vitpeppar och gärna litet oregano
Garnera med oregano. oregano. Strö över riven ost och grati-nera högt upp i ugnen, 5–10 minuter. Pensla kasslerskivorna med olja och grilla på båda sidor i en grillpanna, ca 2 minuter. 1 dl ost. 4 skiva kassler
Riv över ost och strö över ytterligare lite oregano på toppen. valfri riven ost. Vänd ner crème fraiche, grädde, oregano, tomatpuré, chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp