Blanda i vitlök, chilisås, grädde, crème fraiche och ev. Skär kassler och paprika i stora tärningar. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg. 600-700 g kassler. 5 msk chilisås
½ msk sweet chilisås. 1 port 1 port pasta, t ex fusili 1 chorizo eller ngn annan kryddig korv (eller varför inte räkor, kyckling, kassler etc) 10 körsbärstomater i klyftor 1/4 rödlök i skivor 1/4 mango i tärningar ½ persika i tärningar ½ påse bladspenat à 70 g Rostad paprika- och tomatdressing. ½ röd paprika 1 normalstor tomat 1 pressad vitlöksklyfta ½ finhackad röd chilifrukt ½ msk sweet chilisås ½ msk het mango chutney 1 msk lättcréme fraiche Börja med dressingen
Torsdag - Ugnsgratinerad kassler i chilisås. Faktum är ju dock att just kassler och ananas tillsammans är en höjdarkombination oavsett vilket årtionde det är
I en "klassisk" makaronipudding i mina ögon ska det vara makaroner, äggstanning och skinka eller kassler men det går ju att variera hur mycket som helst
Kassler rekomenderar jag verkligen att göra i ugnen istället för att steka. *Skär kassler i inte allt för tjocka skivor och krydda lite lätt med grillkrydda