25 g farinsocker [2 msk]. 7 g malen kardemumma [3 tsk]. Fyllning2 svenska äpplen 4 g kanel [2 tsk] 25 g farinsocker [2 msk]. Kaka420 g vetemjöl [7 dl] 15 g bakpulver [3 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 7 g malen kardemumma [3 tsk] 10 g vaniljsocker [1 msk] 250 g smör, rumstempererat 360 g strösocker [4 dl] 240 g ägg, rumstempererade [4 st] 250 g filmjölk [2,5 dl] florsocker, att pudra över
Blanda mjöl, kanel, kardemumma, brunt farin och bikarbonat i en egen bunke. Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd
Fyllning190 g normalsaltat smör, rumsvarmt (ekologiskt) 80 g strösocker (ekologiskt) [0,9 dl] 80 g farinsocker, mjukt [1,1 dl] 6,5 g malen kanel [2,5 tsk] 5,5 g malen kardemumma [1,6 tsk] 2,5 g salt [2 krm]
Idag använde jag ljust muscavadosocker istället för farinsocker. Detta recept kan varieras. Jag skivade ett äpple i tunna skivor som jag la ovanpå grynblandningen
Servera i glas med is och strö över stött kardemumma. 1⁄2 dl farinsocker. 1 krm stötta kardemummakärnor. Värm mjölk, teblad och socker, dra av från värmen
2 dl farinsocker eller strösocker. 2 dl farinsocker eller strösocker. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll