En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliseradeäppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. 3) Lägg i demmarinerade äppelskivorna, vatten och fortsätt att småkoka över låg värme i ytterligare 3-5 minuter tills äpplena mjuknar något
När baconet var klart hällde jag i pannkaksmeten och toppade med de karamelliseradeäppelskivorna. Under tiden skar jag ett äpple tunt och tog ur kärnhuset, smälte smöret i en stekpanna, sockrade och ”kanelade” äppelskivorna och stekte dem i rikligt med smör
"Ställ" äppelskivorna upp i den kladdiga såsen, i fina rader. Häll sedan resten av kolasåsen över och sprid ut jämnt, det gör ingenting om några äppelskivor välter
Dessa var riktigt mumsiga, De har en knäckig-kolaaktigt smak. ) Äpplena bidrar med perfekt sötma och smak och hasselnötterna bidrar med lite krispighet
En ny favorit är att göra fattiga riddare och servera dem med karamelliserade äpplen, något vi fick upp ögonen för när vi åt frukost på olika caféer i New York för några år sedan
Fördela kanelen jämt på alla äpplen* Stek äppelskivorna i rikligt med ekologiskt smör tills de blir mjuka och karamelliserade* Blanda ca 100g ekologiskt smör med 2-3dl ekologiskt mandelmjöl och 2tsk kardemumma till en smuldeg* Lägg de stekta äpplena i en pajform och strö över smuldegen* Ställ in i ugnen på ca 175 grader i 10-15 min (jag har en gasugn, så svårt att veta exakt tid och temperatur för vanliga ugnar)* Servera med valfritt tillbehör eller ät som den är