Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Marinerad anjovis. Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravade strömming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill
I sommarvärmen vill man gärna ha något salt, men inte nödvändigtvis varmt och då är fisk såsom sill, anjovis och kall- eller varmrökt lax ett bra alternativ
Denna kombon tillsammans med kapris och vitt vin är en favorit hos mig. För att få upp en mer spännande sälta så är det väldigt gott att använja anjovis
Jag brukar servera den med anjovis, kapris och en kall kaprissås. Kaprissås. Blanda creme fraiche med lite majonäs, hackade cornichons, hackad scharlottenlök, dijonsenap, hackad kapris och smaka av med salt och peppar
Gör klassiskt wienergarnityr med citronskiva, anjovisfilé och kapris. Kapris. 1 liten burk Anjovis. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och snitta dem från sidan så att de kan vikas upp till bubbel storlek
Eller så används den som topping på en av Italiens ursprungspizzor, Pizza alla Napoletana, tillsammans med tomatsås, oregano och kapris – men utan mozzarella
Skär av stjälkarna från persiljan och hacka med anjovisen. För mer karneval, eller åtminstone disco med popcorn tillreder jag min Sjömansbiff med sardeller, kapris och oxfond också