Kantarellpaj äggstanning recept

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Pajdeg. Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll
Kantarellpaj med brie

Kantarellpaj med brie

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. vetemjöl. 1salt. 1kylskåpskallt smör i tärningar
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

En paj med krämig svamp- och ­ostfyllning. Pajdeg. 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, kallt ca 2 msk vatten, iskallt Fyllning
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

Häll äggstanningen över. Pajdeg. 3 dl vetemjöl. 1 tsk salt. 125 g smör, kallt. 2 msk iskallt vatten. Fyllning. 3 schalottenlökar
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Grädda i ca 35 minuter tills äggstanningen stannat. Gör en valfri pajdeg. Fyllning. Skala och hacka löken. Rensa svampen
Kantarellpaj med camembert

Kantarellpaj med camembert

Häll äggstanningen över svampen och osten. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Slå äggstanningen över pajfyllningen. Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott. Gör en pajdeg. Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren
Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Låt svalna Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll på med äggstanningen och grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg
Kantarellpaj med Västerbottenost

Kantarellpaj med Västerbottenost

Ta ut pajen och låt den gärna "stå till sig" en halvtimme innan servering så äggstanningen hinner sätta sig ordentligt
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ingredienser Portioner. 4 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g) 1/2 tsk salt 2 msk kallt vatten Fyllning 2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 1 gul lök 2 msk smör 1/2 tsk salt 150 g riven Västerbottensost Äggstanning 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 tsk kajennpeppar 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Lyxig kantarellpaj

Lyxig kantarellpaj

Vispa ihop äggstanningen. Häll på äggstanningen och strö över ost. Hur många gånger har man inte hört “det finns så himla mycket kantareller ute nu, jag hittade flera liter på hundpromenaden

Kantarellpaj

Avsluta med att hälla över äggstanningen. Blev oerhört sugen på Västerbottenpaj, men sist jag fick det så hade man även haft i lite gula kantareller
Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pajdeg 150 gram Mat & Bak smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk vatten Fyllning 400 gram kantareller 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 2 msk Mat & Bak smör 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Äggstanning 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 gram Västerbottensost Topping 50 gram Västerbottensost , riven 0,5 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. 1 paj till en form, ca 27 cm i diameter. Ta upp degen på bakbordet
Kantarellpaj med västerbottensost

Kantarellpaj med västerbottensost

Kantarellpaj med västerbottensost ca 4 port. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min, eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg