Resultatet av Najnis kökshärjningar idag blev några tokläckra små bakverk, som Najni efter en stunds funderingar beslöt sig för att döpa till kanelsnurror
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (37°). Häll över degvätskan i bunken med jästen och låt jästen bli upplöst
Kanelsnurror25-35 styckenVetedeg75 g jäst500 g kall mjölk1200 g vetemjöl200 g strösocker200 g smör, rumstempererat20 g kardemummakärnor, stötta5 g saltKanelfyllning200 gram rumsvarmt smör100 gram strösocker75 gram farinsocker25 gram malen kanel15 gram pressad citron1 ägg + en skvätt vatten till penslingGarneringPärlsockerGör så här Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser
Jag hade planerat att testa bullar med Nutellafyllning, men när Nutellan var slut i affären fick vi snabbt ändra plan och då fick det bli kanelsnurror och blåbärsbullar med vit choklad