Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
Kalops, som är en av mina absoluta favoriträtter, blev nästan ännu bättre i detta, helt enkelt därför att man slipper risken att det bränner fast i botten, som det ju väldigt ofta gör
Hon gjorde soppa med klimp och kalops till oss barnbarn, bakade gudomliga hönökakor, gjorde bohusländsk äggost till julen och lade in gurka varje vecka
Men det blev också kalops på resten av köttet. Fyll vatten i stekpannan så att alla goda smaker kommer med och häll vattnet i grytan samt en buljongtärning, krossade tomater och finhackad vitlök (eller pressad)
Högrev är mest känt för att vara en utmärk styckdetalj för grytor, tex kalops, men om man hittar kött av bra kvalitet gör den sig också bra grillad i skivor
Kalops. Grönsaksbuljongpulver och tomatpuré, kanske en matsked, fick också smaksätta kycklingen. Jag slog på 1/2 burk krossade tomater och vatten så att det nätt och jämnt täckte grytans innehåll
kalops. och två deciliter av min cashewcreme-fraiche/som jag gjorde förra veckan, blev en ”pastasås” och till det hade jag strimlad zucchini, svamp, tomater och mina egenodlade alpha-alphagroddar