Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. 1 kg högrev av nöt
Jag hade funderat på att göra kalops, men nu blev det sambos önskemål. Han letade upp detta receptet på internet, ville göra nåt påhögrevs biten vi hade hemma
En jättegod kalops som jag gjorde påhögrev. Så kan man göra mycket och äta en gång till på. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall. 1 kg högrev. 11 knippe hackad persiljaSå här gör du 2 timmar Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna på hög värme
Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. 1 kg grytbitar av högrev eller bog. Ställ in på låg värme, steg 1 och 7 timmar. 1 kg grytbitar av högrev eller bog
Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök. Vill ni inte göra skånsk kalops hittar ni här receptet på klassisk kalops i Crock-Pot
Jo det är i(n)blandandet av tomatpurén som förvandlar nationaliteten, om vi ska tro på våra källor, och gör så att grytan går från att säga "haj po daj" till att istället utbrista "Bonjour à vous"