Fransk kalops
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fransk kalops 4-6 port 1½ kilo högrev eller annat kött som passar för långkok
  • 2 stora morötter, i stora bitar
  • 6-8 små gula lökar, halverade
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 tsk kinesisk soja
  • 1 lagerblad, fint stött
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 kvistar persilja
  • vitpeppar och salt
  • 2 tsk torkad rosmarin, fint stött
  • 250 g ärtor
  • Skär köttet i lagom stora grytbitar, krydda dom runt om med salt, vitpeppar och paprikapulver.
  • Bryn köttet i omgångar i en stekgryta så det får fin färg runt om, ta upp och lägg åt sidan.
  • Bryn därefter morötter och lök i grytan och lägg tillbaka köttet.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom ärtorna i grytan, rör om och låt småputtra under lock till morötter och lök är mjuka - ca 30-45 minuter - då du tar upp dom ur grytan.
  • Låt grytan fortsätta småputtra ytterligare ca 1½ timme tills köttet är färdigt och mört. När ca 30 minuter återstår lägger du i ärtorna.
  • Lägg ner morötterna och lökarna i grytan en stund innan servering så de blir genomvarma.
  • Red av grytan till önskad konsistens och smaka av.
  • Servera med valfritt tillbehör, vi hade ett potatisstomp till vår.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.