Blanda detta med creme fraiche och majonäs. Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Ett glas vitt, iskallt in eller citronvatten och så är vi i hamn. Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kallräksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Förvara kallt tills servering. Den här såsen påminner lite om den man fick i skolan tillsammans med sprödbakad spätta och potatis, men den är inte exakt likadan
En snabb sås som passar utmärkt till fisk och skaldjur. 2 dl crème fraîche (eller majonäs) 1 eko citronDillSalt, peppar Blanda samman crème fraîche med finrivet skal från 1 citron, 1 tsk citronsaft, salt, peppar och 1 msk klippt dill
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kallsås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
När vi gjorde kallromsås till den panerade fisken för första gången och jag tog sonen till hjälp med avsmakningen ville jag ha mer citron i för smakens skull men fick då veta att det blir för mycket sur smak, istället skulle jag riva citronskal och ha i
Det här är den absolut godaste kallasåsen till fisk som finns tycker jag. Blanda alla ingredienser i en skål och servera till fiskpinnar, lax, kokt torsk m