Men just kött känner jag ingen större skillnad på egentligen när det fått tina upp ordentligt. Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfiléstekt med vita bönor, ugnsbakade tomater med fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Skölj ur pannan, fräs på smör och stek köttet i 2 omgångar, häll på marinaden när det tagit färg. 200 gr Kalkon
Hacka paprikan, skiva moroten med en potatisskalare och strimla skinkan/kalkonen. Stekt ris är faktiskt en av mina favoriträtter och det bästa är att man kan ha i precis vad man vill
Servera med de stekta grönsaker, gurka, tomat och en dillkvist. Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Skär ett djupt snitt längs med hela kalkonbrösten och fyll med de stekta äpplena. Strukturen på kalkonköttet är grövre än kycklingens, nästan lite åt fläskfiléhållet