Davosgröt och finncrisp med basilika, tomtat, kalkon, keso och balsamico. Ta ut på morgonen och toppa med något gott, jag hade mango, cashewnötter och solroskärnor
När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Krydda kalkonschnitzeln med salt och svartpeppar. Här är ett recept på supergod mangosås som vi gjorde hemma för ett tag sen (signerat Linas Matkasse så klart, höstens höjdare och räddare i nöden för stressad barnfamilj)
Efterrätten skrev vi om i söndags (här hittar du den) och alltså är det dags för varmrätten idag, en kycklinggratäng som vi bjudits på hemma hos Ankis föräldrar många gånger
Därefter kommer kalkonen att skjutas in och senare i eftermiddag är det bara att njuuuuuta. Lite sen med veckans matsedel men jag håller på att förbereda kvällens kalkonmiddag
x Dinkelbröd med kalkon, keso, kokt ägg och örtsalt. x Lättfil med mangooch hallon. Söndagsfrukostarna är de bästa, då har jag mest tid att både göra och äta frukost
Steg upp och åt en blivande favorit, Ärtglass, idag toppat med mangooch groddat bovete, serverat med en riskaka med keso, ajvar relish, kalkonoch basilika och ett ägg och en kiwi till det