Vädret såg ut att bjuda på uppehåll så jag marinerade fläskytterfilé i bitar för att grilla spett. Tyvärr började det regna och eftersom grillen står under bar himmel kände jag inte för att stå där ute i regnet
Kaffemarinerat sidfläsk. I mina hemtrakter i norra Dalarna marinerade man förr fläsket i kaffe, kanske för att få bort smaken från ett inte alltför färskt fläsk…
Kaffemarinerad anka med päron- och endivraguDessert. Kaffemarinerad anka med päron- och endivragu 4 pers4 ankbröst300 g kaffebönor2 krossade bitar kanel1 tsk kardemummakapslarsalt och peppar2 dl kokt kallt kaffeEndivragu
Tjälknöl från Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Lumio Förlag. Tid för förberedelser. Nu börjar det dra ihop sig mot jul och dags att börja förbereda så mycket som möjligt
Kaffemarinerat Sidfläsk. Ett recept från bloggens barndom, så gott så det är värt en repris. I mina hemtrakter i norra Dalarna, har det gammalt tillbaks ätits Kaffefläsk