Den här gången använde jag kärnorna som ger den där speciella körsbärsmaken, plus att jag lät en vaniljstång koka med i marmeladen, ett tips från en kär kollega som precis som jag är lite insnöad på att pyssla i köket
Kärna ur alla körsbär, detta är kladdigt och härligt, så ta på dig ett förkläde. 1/2 kg sura körsbär. 1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura. 1 vaniljstång. Koka upp bär, en delad vaniljstång och socker och låt koka i 4 minuter. 1/2 kg sura körsbär. 1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura. 1 vaniljstång atamon
Skölj och kärna ur körsbären, mixa eller hacka bären. Torched Cherry för lite extra körsbärssmak). Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter. 1 kg körsbär. 1 tsk äkta vaniljpulver
Tillsätt därefter strösocker och vaniljsocker och vispa fluffigt. Toppa med en krämig maräng smörkräm (jag använder wilton 2D tyll) och ringla över choklad ganache, Servera med färska jordgubbar eller körsbär. 2 tsk Vaniljsocker
Vi har några gamla körsbärsträd, som väl aldrig gett särskilt mycket bär förr om åren. Blanda gurakärnmjöl och vaniljpulver, och sikta ned i krämen under ständig omrörning så att det inte klumpar ihop sig
sen pannacotta med smak av vitchoklad, vanilj och körsbär. sen körsbärs sirap upp på alltihopa. Ta ut ur frysen när den ska serveras och häll på lite körsbärs sirapgott gott gott
Hallonheesecake med körsbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och körsbär under skimrande bordellröd hallongelé