Skala kålrot, morot och potatis. Ofta blir det ugnsbakad falukorv eller en korvstroganoff – men idag ville jag prova något nytt och gjorde ”falukorvsbiffar” med ugnsrostade körsbärstomater med honung och timjan
- Byt ut morötter och kålrot mot andra rotsaker. Denna gryta är baserad på en enkel grönsakssoppa, smaksatt med tomat och proteinberikad med ekologiska mungbönor
Ibland blir det kikärtor i stället för bönor, ibland tar jag olika slags buljongpulver i stället för buljongtärningar, någon gång har jag pytsat i en burk skalade tomater
Hetta upp oljan och rosta tomatpurén och paprikapulvret lite lätt under omrörning. Tillsätt tomaterna, vatten, buljongtärning och krydda och låt småputtra mjukt under lock ungefär en halvtimme
Skala kålrot, morot och potatis och skär i bitar. Smaka av med peppar och lägg i delade tomater. Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré och koka i 10 minuter. 150 g kålrot. 1 msk tomatpuré. 6 st körsbärstomater