Dessvärre kan jag inte ge något riktigt recept på såsen, för det blev en himla massa duttande och huttande och kluttande och skvättande med soja, olika fonder, grädde och lite chutney innan alla hade provsmakat och godkänt den
Kålrotspommes. skär en kålrot i strimlor så som pommes ser ut. 2 msk soja. Lägg sedan ner köttet igen och häll på cremé fraiche, grädde,soja,buljong,ketchup,sambal olek och låt puttra ca 20 minuter
4 portioner pad thai 300 g risnudlar (3 eller 5 mm breda) 2 st kycklingfilé eller ca 15-20 st tigerräkor 2 st ägg 300 g fast tofu 3-4 st kinesisk gräslök (kan ersättas med salladslök) 150 böngroddar 2 msk söt kålrot (se bild och läs tips nedan) 3 msk torkade räkor (kan uteslutas, jag lagade mina nudlar utan) 4-5 msk finhackade jordnötter Olja till stekning Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt). 0,5 dl ljus soja 2 msk tamarindpuré 2 msk ostronsås eller mushroom vegetarian sauce (se bild) 2 msk fisksås 2 msk palmsocker (rör- eller […]. 0,5 dl ljus soja
1½ kålrot. 12 msk kinesisk soja. 1Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar. 1Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i porter, köttbuljong, gelé och soja
soja. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Skala kålroten och skär i 1 cm bitar (pytt). Låt sjuda i 10 minuter och smaka av md salt, peppar och soja. 1 kålrot
Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak. 11 huvud kålrot, skalad och stavad. 1soja, för sälta och färg. 1Rostade rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås