Lägg i morötter och kålrot. 1-1 1/2 tsk malen kryddpeppar . 1 liten kålrot i tärningar . Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna
Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp. Skala och tärna kålrot, morötter och potatis, och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. 5 st kryddpepparkorn. 1 kg kålrot
Jag skrev det här receptet förra julen inspirerad av Tommy Myllimäkis ungsbakade blomkål, och trötta kålroten som jag brukade griljera och aldrig riktigt gillade
Griljerad kålrot. Till jul smaksätter man dem med lite dijonsenap och kryddpeppar i mängder. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Skala och skär morötterna och kålroten i bitar. Rotmos är en klassisk husmanskost och jag serverade köttkorv som jag kokade i saltat vatten med kryddpeppar och lagerblad
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
)I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad