Skär sockerärtorna och paprikan i strimlor. Kålrabbi har använts i mitt kök ett par gånger och jag har gillat det men nu var det länge sedan sist så när jag såg den i butiken härom dagen fick den följa med hem
Hacka löken grovt, skär paprikan i mindre bitar, skala kålrabbin och skär den i korta stavar. Krydda med paprikapulver, kycklingfond och lite svartpeppar
T ex strimlad morot, bönor, riven kålrot eller kålrabbi i bitar. Lägg lök, aubergine, zucchini och paprika underst i den genomfuktade lergrytan och lägg övriga ingredienser och kryddor ovanpå
Tillsätt kålrötter, kålrabbi och selleri först, potatis och morötter efter en stund. För bättre färg och högre näringsvärde kan du alltid tillsätta en handfull grönt som finhackad persilja eller spenat, finstrimlad purjolök eller färsk paprika, kryddkrasse eller vattenkrasse, gräslök eller dill till det färdiga moset
½ röd tärnad paprika. Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål och vitlök ca 3 min. Blanda alltsammans, tillsätt vinet, socker ärtor och paprika, låt det småkoka 5 min. 100 g tärnad kålrabbi
Min pappa brukar göra en sådan god sås till bakad potatis, men det gäller att passa på medan de fortfarande finns rädisor eller så får de bytas ut mot något annat (kålrabbi kanske)