Kålpudding skysås recept

Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Servera med lingon och skysås. Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna

Kålpudding

Servera genast med kokt potatis, skysås, pressgurka och rårörda lingon. 1 skysås. Skär ut stocken på kålhuvudet
Kålpudding

Kålpudding

pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Baka kålpuddingen i ugn i ca 40 minuter på 175 grader
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Servera genast med kokt potatis och skysås. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. 5 dl mjölk Skysås
Kålpudding

Kålpudding

Servera med kokt potatis, rårörda lingon och skysås. Klassisk husmanskost till middag idag. 5 portioner. Ingredienser
Kålpudding

Kålpudding

Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Baka kålpuddingen i ugn i ca 40 minuter på 175 grader
Kålpudding med savojkål

Kålpudding med savojkål

Garnera med hackad persilja och servera med kokt potatis, skysås och lingonsylt. Skölj och dela kålen i bitar
Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Skysås. Skysås. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Kåldolmar

Kåldolmar

Skysås eller gräddsås. Till skysås. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in. gör skysås men ersätt ersätt 2,5 dl buljong med grädde
Kåldolmar som blev en kålpudding

Kåldolmar som blev en kålpudding

Kålen blev lite för svårtuggad för Viljar så lite kål åkte i mixern tillsammns med skysås som sedan blandades med mosad potatis
Linas Kålbiffar...

Linas Kålbiffar...

Jag älskar kålpudding och kåldolmar men lagar det alldeles för sällan. Koka upp skysåsen. Jag är av den åsikten att inte ha ris i min färs när jag gör kålpudding då jag tycker det blir torrt utan jag vill ha saftig och god färs och gör den därför likadan som när jag gör vanliga biffar
Linas Kålbiffar…

Linas Kålbiffar…

Jag älskar kålpudding och kåldolmar men lagar det alldeles för sällan. Koka upp skysåsen. Jag är av den åsikten att inte ha ris i min färs när jag gör kålpudding då jag tycker det blir torrt utan jag vill ha saftig och god färs och gör den därför likadan som när jag gör vanliga biffar

Kålpudding enligt Mannerström

Servera genast med kokt potatis och skysås. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)

Kålpudding i långpanna

Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. 1.  Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar